Vikten av teknisk optimering för SEO

När det gäller sökmotoroptimering (SEO) riktas ofta fokus på sökord och innehåll. Dessa är helt klart viktiga delar men det finns en annan aspekt som inte bör försummas: Den tekniska optimeringen av hemsidan som optimeras. Det är detta arbete som, i större utsträckning, sker bakom kulisserna och syftar till att säkerställa att hemsidan i fråga är både lätt att hitta och att läsa för sökmotorernas algoritmer. Dessa komponenter gör att sidan kan rankas på ett korrekt sätt i sökresultaten.

Så, vad innebär teknisk SEO? Nedan listar vi några av de viktigaste faktorerna:

Hemsidestruktur

Denna aspekt handlar om hur en hemsida är disponerad och hur undersidorna länkas ihop med varandra. En bra struktur möjliggör för sökmotorer att hitta och indexera sidor. Här är ett så kallat ”platt” sidupplägg – där alla undersidor är lättåtkomliga – att föredra.

Mobilanpassning

Detta kan inte understrykas nog och på Biz Media har vi belyst mobilanpassningens roll inom SEO i flera tidigare texter. Eftersom merparten av alla sökningar sker på just mobila enheter så prioriterar Google just mobilvänliga hemsidor. Ju större inverkan mobilanvändande har på människors liv, och ju mindre inverkan datorer har, desto viktigare blir detta för att lyckas med sökmotoroptimering. Hemsidan bör både se bra ut ochvara lätt att navigera på för användaren och således också sökmotoralgoritmerna.

Laddningstid

Hemsidor som laddar långsamt tenderar att bli straffade av sökmotorer och således också i ranking. Snabbhet är och förblir en väldigt viktig faktor när det gäller användarupplevelse av en sida. Därför gynnar det hemsidans SEO att bland annat komprimera bilder och minimera kod.

Säkerhet

Säkerhet på hemsidan är viktigt för både besökare och sökmotorer. HTTPS, som visar att en webbplats är säkrad, är en viktig rankingfaktor för Google som därför bör finnas på alla sidor som ämnar sökmotoroptimeras.

XML Sitemap

En så kallad XML-sitemap är en lista över alla undersidor på en hemsida som sökmotorer ska indexera. Den fungerar lite som ett karta vars syfte är att ge sökmotorerna hjälp dem att navigera på en hemsida.

Det finns mycket att säga om teknisk optimering av hemsidor för god SEO och detta är bara några av de aspekter som bör tas hänsyn till. För att lyckas krävs regelbundet underhåll och uppdatering av hemsidan för att säkerställa att den förblir optimerad. Se därför till att lägga både tid och ansträngning på just detta. Det kommer utan tvekan att ge avkastning i form av högre synlighet i sökresultaten, mer trafik och mer konverteringar.

Vill du veta mer om hur vi på Biz Media arbetar med teknisk optimering för SEO?

Kontakta oss idag!

08 19 19 39

[email protected]

Topp 4

Populära nyheter

Kontakta oss

Kontakta oss

Eller fyll i vårt kontaktformulär