BIZ MEDIA

SEO-byrå Stockholm

BIZ MEDIA

Vill du öka trafiken till din hemsida?

Välplanerad och högkvalitativ SEO är nyckeln till framgång på nätet. Vår SEO-byrå erbjuder tjänster som gör så att ditt företag kan nå både topplaceringar och nya kunder.

Vad ingår?

Prisförslag / kontakt

Vi tog hjälp av Biz Media!

Vad säger våra kunder?

”Biz Media har varit till stor hjälp under de år som vi har köpt deras tjänster. En trygg SEO-partner som alltid är lätt att arbeta med. Rekommenderas starkt!”

KONRAD LARSSON​​

VD, Expertgruppen​​

”Jag upplever att det har varit leverans redan från första början. Tydliga och schyssta villkor och resultat som talar sitt tydliga språk. Mycket bra!”

EMIL SILVER

Mediaansvarig, Direkt L ​​

”Vi är jättenöjda med det samarbete som vi har med Biz Media. Sedan vi lämnade vår SEO i deras händer har vi klättrat många positioner i sökresultaten.”

BRUNO ANDERSSON

CEO Kummel - Estland​​

VILKA ÄR BIZ MEDIA?

Biz Media är en SEO-byrå som hjälper företag i Stockholm att nå toppositioner på Google. Vårt team består experter inom SEO, webbutveckling, grafisk design och copywriting och mycket mer. Vi arbetar med såväl stora som små bolag inom de allra flesta branscher.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på Biz Media så berättar vi hur vi hjälpt andra samt hur vi kan hjälpa just ert företag att nå nya höjder.

SEO-byrå

Search Engine Optimization (SEO) är ett populärt uttryck inom samtida marknadsföring och webbproduktion. Denna typ av arbete handlar om att göra ett företags eller en organisations hemsida synlig för dess målgrupp. Man vidtar en rad olika åtgärder för att åstadkomma detta. Den tekniska implementeringen av sidan är en sådan och den innehållsliga optimeringen av sidans innehåll är en annan. Målet är att sidan ska ligga i linje med de algoritmer som Google använder sig av för att ranka hemsidor på nätet.

I takt med att algoritmerna utvecklas och alltfler företag konkurrerar om placeringarna blir SEO avgörande. Det blir allt vanligare att företag överlåter denna typ av arbete till professionella SEO-byråer.

Vill du att din hemsida ska ranka högre? Biz Media har många års erfarenhet av sökmotoroptimering. Kontakta vår SEO-byrå i Stockholm så hjälper vi dig!

Vad gör en SEO-byrå?

För att tala om vad vår SEO-byrå i Stockholm gör så måste vi först gå in på vad SEO handlar om. Det första man ska komma ihåg är att Google och andra sökmotorer har stenkoll på nätet. Det finns hundratals faktorer som avgör huruvida en hemsida rankar högt, mellan eller lågt i sökmotorn. Algoritmerna som bestämmer sidors relevans utvecklas hela tiden, och analyserar nätet konstant. De tittar på hur väl en hemsidas innehåll och uppbyggnad samverkar med vad målgruppen söker efter. Det gäller då både att innehållet är relevant och att sidan är optimerad och populär.

Marknadsföring och SEO-byrå

Det råder inga tvivel om att SEO är en av de viktigaste marknadsföringsåtgärderna idag. Alla företag i alla branscher och alla geografiska områden bör se över hur deras hemsidor rankar på nätet. Anledningen är att sökmotorerna har kommit att spela en så oerhört stor roll i människors liv. Hur vet du vilket café som serverar bäst bagels? Du googlar förstås. Kommer du att leta på sida 3 för att du misstänker att den bästa bageln finns att hitta där? Knappast!

Det behövs ingen SEO-byrå för att konstatera att vi befinner oss i ett googlande tidevarv. Detta vet vi redan, och denna insikt är det som enklast kan beskriva behovet av SEO inom marknadsföring. Som SEO-byrå i Stockholm arbetar vi i en föränderlig miljö. Sökmotoralgoritmer uppdateras ständigt, och därför måste vi också göra det.

Biz Media - SEO-byrå i Stockholm

Första gången med SEO-byrå? Då är du nog nyfiken på hur själva optimeringsarbetet går till. På Biz Media brukar arbetet läggas upp såhär:

Sökordsanalys

Vi bygger allt arbete inom SEO på data. När du tar hjälp av vår SEO-byrå påbörjas arbetet med en omfattande analys av ditt företags situation. Vi tittar då på den befintliga trafiken, dvs hur många som söker sig till din hemsida. Vi tittar även på hur konkurrenterna har gått tillväga. Vad är det som gör att vissa andra företag rankar högre än ditt? Hur arbetar de för att möta målgruppens krav och förväntningar?

Analysfasen lägger grunden för resten av arbetet som teamet på vår SEO-byrå utför. Den svarar på den fundamentala frågan: Vad behöver göras för att sidan ska nå högra ranking?

Sökmotoroptimering

Korten ligger på bordet. Nu är det dags för oss att koppla in produktionsdelen av vår SEO-byrå. Beroende på vilka tjänster du anlitat oss för kan olika kompetenser nyttjas för projektet. Vi har webbutvecklare, copywriters, designers och SEO-experter i vårt in house-team. Denna del av SEO-arbetet är uppdelad i två faser: On site och Off site.

On site

On site-arbetet handlar om att optimera den befintliga hemsidan. Här arbetar vi aktivt med att ”berätta” för Googles algoritmer vilket innehåll som är mest relevant. Detta kan göras genom att arbeta med så kallade länkhierarkier.

Off site

Off site handlar om optimering av hemsidan genom externa länkar. Det kan handla om bloggar och andra typer av sidor på nätet som länkar till din hemsida. Detta är en mycket viktig del av det arbete vår SEO-byrå i Stockholm utför.

Detta ingår när du anlitar vår SEO-byrå i Stockholm

  • Analys av sökfraser
  • Analys av målgrupper
  • Analys av konkurrenter
  • Analys av hemsida (tekniskt)
  • Länkstrategi internt
  • Länkstrategi externt
  • Copywriting
  • Publicering av externa texter
  • Löpande underhåll av sida
  • Uppföljning

Vad innebär SEO?

En SEO-byrå arbetar med sökmotoroptimering. Detta är en typ av tjänst som funnits så länge sökmotorer på nätet, och resultatet som visats upp, har varit en viktig framgångsfaktor för företag. SEO innebär att en professionell byrå optimerar företagets hemsida i syfte att leda mer trafik till den. Genom att skapa unikt och sökmotoroptimerat innehåll och publicera det i olika kanaler så stiger hemsidans ranking hos Google. Algoritmerna i sökmotorn ser att en ökande trafik går till företaget. De noterar också att det finns en stor mängd relevant information på hemsidan. Företagets hemsida placeras således högt upp i sökresultaten för de som söker på relaterade sökuttryck.

Vad gör en SEO-byrå?

En SEO-byrås uppgift varierar beroende på vad uppdraget är och hur konkurrensen för kunden ser ut. Vad som behöver genomföras avgörs tidigt under arbetet. Byrån gör en analys av kundens situation. Bransch, konkurrens och målgrupp är några av de komponenter som tar i beaktande. Analysen kokar ner till en mycket avgörande fråga i allt arbete med SEO: Vilka sökuttryck vill företaget optimera? För att svara på detta undersöker SEO-byrån vilka ord och uttryck som kunderna söker på. Vid optimering av ett byggföretags hemsida behöver man exempelvis veta huruvida de relevanta kunderna oftast söker på ”byggföretag” eller ”snickare”. Det är vanligt att, som företag, välja att arbeta med SEO utifrån olika uttryck.

Vad skiljer en bra och dålig SEO-byrå?

Det är viktigt att komma ihåg att SEO-arbete är ett maraton, och inte ett sprintlopp. De åtgärder som en SEO-byrå genomför syftar till att optimera och göra hemsidan stark över tid. Det handlar om att leverera både kvalitet och kvantitet. En dålig byrå levererar bara en av dem. Antingen produceras en alltför liten mängd innehåll för att kunden i fråga ska kunna klättra över konkurrenter i sökresultaten – ja, eller så produceras en så stor mängd text men med fel sökordsbalans och/eller publicerade på dåliga sidor. En bra SEO-byrå publicerar starkt innehåll, optimerat utifrån rätt uttryck, med jämna mellanrum. Detta optimerar stabilt och långsiktigt. Kunden kan då sedan räkna med att hemsidan håller sig stark under lång tid.

Vad kostar SEO?

Precis som med många andra tjänster så varierar kostnaden på SEO beroende på vad kunden i fråga vill genomföra. Här spelar förstås situationen för företaget eller organisationen in till stor del. Hur ser egentligen konkurrensen ut? Vad krävs för att kundens hemsida ska klättra över konkurrenternas? Beroende på analysen och vad som koms överens mellan Biz Media och kunden kan priset för jobbet variera kraftigt. Vissa arbeten kräver mindre åtgärder för att kunna generera resultat och andra kräver större och bredare SEO-arbete.

Låt oss titta på ett exempel som närmare kan visa vad vi menar: En firma som sysslar med fönsterrenovering i Gävle kontaktar vår SEO-byrå. Deras mål är att hamna högst upp i sökresultaten bland företag i Gävle som levererar dessa fönstertjänster. Eftersom konkurrensen sannolikt är relativt låg kan ett relativt litet antal åtgärder göra susen. Om företaget däremot bestämmer sig för att de vill optimera utifrån uttrycket ”fönsterrenovering” – ja, då konkurrerar de plötsligt mot alla företag i hela Sverige som utför denna typ av tjänst. Detta gör att behovet av högkvalitativa texter och länkar ökar kraftigt.


Kontakta oss!

Nyfiken på vad vår SEO-byrå i Stockholm kan göra för ditt företag? Kontakta oss redan idag så berättar vi mer!

KONTAKT

Fyll i vårt formulär för en kostnadsfri offert.